Balıkesir Turizmi Travel Turkey 2018’de Tanıtıldı

Balıkesir Turizmi Travel Turkey 2018’de Tanıtıldı

Balıkesir Turizmi Travel Turkey 2018’de Tanıtıldı

Bu yıl 38 ülke ve 48 ilden gelen bin kişiyi aşkın katılımcısıyla büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapan Türkiye’nin önemli uluslararası fuarlarından olan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi’nde, Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü koordinasyonluğunda, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteği ile katılan Balıkesir, yerli ve yabancı turizm temsilcilerine yönelik tarihi, kültürel ve turizm değerlerini ziyaretçilere en iyi şekilde tanıttı.

Balıkesir standında; termal tesisler, sağlık turizmi, deniz turizmi, doğal güzellikler, eko turizm ve kültürel öğelerin de tanıtımı yapılıyor. GMKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Vekili Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Stantta GMKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Güç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı da fuarın ilk günü ziyaretçilerini ağırlayarak bölgeye özgü hediyelerini takdim ettiler. Ayrıca stantta yerel kamu idareleri, turizm acentaları ve oteller de yerini aldı.

“46 milyon turisti Türkiye’de ağırlamış olacağız”

Açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Yıl sonu 40 milyon turist hedefini yakalayacağız” dedi. Bakan Ersoy, “Yurt dışından gelen Türkleri de katarsak 46 milyon üzeri turisti Türkiye’de ağırlamış olacağız. Sayı olarak Türkiye istenilen yerlere gelmiş durumda. Önceliğimiz sayıdan çok niteliği artırmak olacak. Nitelikli turisti hedefliyoruz. Şimdi özgüvenli olma zamanı. Şimdi Türkiye olarak bir üst lige çıkma zamanı. Türkiye olarak buna hazırız. Ama maalesef hala küçük bir kesim devlet teşvikleri ile devlet katkısı ile devam edecek, ‘Küçük olsun, benim olsun, Türkiye ne olursa olsun’ düşüncesiyle hareket etmek istiyor. Bu devir Türkiye’de kapandı. Bundan sonra küçük hesapların peşinde değil, büyük hesapların peşinde hedeflerimizi büyük koyacağız. Buna ulaşmak için gerekli altyapıya hazırız” diye konuştu.

Fuar turizm acentaları ve otellere uluslararası alanda yeni satın alma, iş geliştirme, yeni iş ve işbirliği fırsatları sunduğu gibi fuar kapsamında yaptıkları anlaşmalarla iş hacimlerini arttırma olanağı da buldular. Balıkesir yağcıbedir halıları, folklor ekibi ve yöresel kıyafetleri ile yine ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Fuarda yerli turizmcilerin dışında, yurt dışından da; Hindistan, İngiltere, Hollanda, Ukrayna, Almanya ve Körfez ülkelerinden turizm firmaları Balıkesir otelleri ve acentaları ile görüşmeler yaptılar. Yerli turizm temsilcileri ile görüşen yabancı turizm temsilcileri; dalış, gastronomi, termal, doğa, tarih, sağlık ve deniz vb. turizm destinasyonlarına yakın ilgi gösterdiler. Ayrıca ülkeler arasındaki turizm hareketliliğini artırmak amacıyla da karşılıklı olarak workshoplar ve tanıtım görüşmeleri gerçekleştirdiler.

“Tanıtımda iddialı bir iliz”

Balat Gazetesi

1989 yılında Televizyon, Radyo sonrasında Dijital Medya, Dergi ve Gazetecilik yapmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.