Kent Konseyi’nde “Uluslararası Biyoçeşitlilik Günü” Anlatıldı. Metin Kuter ve Nuray Yaşar’dan Biyoçeşitlilik Vurgusu

Kent Konseyi’nde “Uluslararası Biyoçeşitlilik Günü” Anlatıldı. Metin Kuter ve Nuray Yaşar’dan Biyoçeşitlilik Vurgusu
TEMA Balıkesir’ İl Temsilcisi Nuray Yaşar ve 7 yıldır başarıyla yürüten eski Tema başkanı Çevre meclisi Başkanı Metin Kuter Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Çevre meclisinde TEMA Vakfı iş birliğiyle:”Uluslararası Biyoçeşitlilik Günü Sunumu”yaptılar
Türkiye’de biyoçeşitlilik neden fazladır
Ülkemiz; coğrafi konumunun uygunluğu, iklim, jeoloji, toprak ve su kaynakları gibi farklı ekolojik değerlerin önemli özellikler taşıması, kuş göç yollarının üzerinde bulunması ve buzul çağlarında birçok hayvana sığınak teşkil etmiş olması sebebiyle, fauna bakımından zengin bir çeşitlilik gösterir. Türkiye’de Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü kapsamında birçok etkinlik düzenleniyor! İşte bazı önemli etkinlikler:
– Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından biyolojik çeşitliliğin korunmasına yönelik farkındalık kampanyaları ve eğitim programları düzenleniyor. TEMA Vakfı, biyolojik çeşitlilik konusunda farkındalık yaratmak için seminerler, eğitimler ve saha etkinlikleri düzenliyor.
Bu etkinlikler, Türkiye’nin zengin biyolojik çeşitliliğini koruma ve sürdürülebilir yönetim konusunda önemli adımlar atmasını sağlıyor. Türkiye’de Biyoçeşitlilik
Ülkemiz iklim çeşitliliği ve coğrafi konumu sebebiyle zengin bir biyoçeşitliliğe sahiptir. Haliyle ekosistemler ve türler açısından da farklıdır. 12 binden fazla bitki türüne ev sahipliği yapan Türkiye’de ayrıca 300’den fazla memeli türü, 500den fazla da kuş türü bulunmaktadır. Öte yandan birçok endemik türe ev sahipliği yapan ülkemizde yılanboyun kuşu gibi bazı türler yer alır. Doğal olarak bu türlerin korunması önemlidir. Son olarak su, deniz ve kara ekosistemleri dahil olmak üzere birçok farklı habitatı barındıran Türkiye’de farklı hayvan ve bitki türleri yaşamaya devam eder. Endemik türleri barındırmasının asıl nedeni, Akdeniz ikliminin etkisidir. Biyoçeşitliliğin artması, ekolojik hizmetleri de aynı oranda artırmaktadır. Çünkü Biyoçeşitlilik, insanların sağlıklı bir şeklinde yaşamını sürdürebilmesi için tüm ihtiyaçların aynı anda karşılanmasını sağlar. Temiz ve sağlıklı bir yaşam için ihtiyaç duyulan koşullar hayvanlar, bitkiler, mantar ve bakteriler tarafından sağlanmaktadır. Türkiye, Dünya’nın en zengin biyolojik çeşitliliğe sahip ülkelerinden birisidir. Bitki ve hayvan türleri açısından büyük bir potansiyele sahibiz.




Beğen
Yorum Yap
Paylaş