AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı

AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı tarafından ABD’de de görülen Halkbank Davası ile ilgili vatandaşlara doğru bilgi verilmesi amacıyla broşürler basıldı. Binlerce broşür kapı kapı dolaşılarak vatandaşlara teslim edildi.
AK Parti Balıkesir İl Başkanı Av. Hasan DEMİRASLAN, son zamanlarda gündemi yoğun bir şekilde meşgul eden Halkbank Davası kumpası’nın kurgu ve yalandan ibaret olduğunu söyledi.
Bu kumpasın amacının çeşitli kurgu ve yalan iddialarla Türkiye’yi zor durumda bırakıp ekonomik darbe yapılmasının hedeflendiğini söyleyen DEMİRASLAN, “ABD merkezli bu yeni ekonomik darbe girişimi; yargı, kredi derecelendirme kuruluşları ve basın olmak üzere 3 ana koldan yürütülüyor” dedi.
“FETÖ’nün tiyatrosu sahnede”
ABD’de görülen davanın Hakimi, savcısı, tanık ve delilleriyle tamamen bir tiyatro olduğunu dile getiren DEMİRASLAN, “Bu dava bir çadır mahkeme tarafından gerçekleşleştiriliyor ve FETÖ’nün tiyatro sahnesi gibi Türkiye’nin iç siyasetine müdahale edilmeye çalışılarak kumpas kurulması amaçlanıyor” dedi.
ABD’de sahne alan davanın Türkiye ve Amerika arasındaki ilişkilere zarar verdiğini belirten Hasan DEMİRASLAN, “Bizler AK Parti Teşkilatları olarak bu davanın her iki ülkenin ilişkilerine zarar vermeden sonuçlandırılmasının iki ülkenin çıkarına olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin yargılama yetkisine, egemenliğine saldırı olarak değerlendiriyor ve kabul etmiyoruz. FETÖ’nün tiyatro kumpası olarak yayılan haberlerle ilgili halkımızı doğru bir şekilde bilgilendirmek amacıyla AK Parti Balıkesir İl Başkanlığımız tarafından hazırlanan bilgilendirme broşürlerini İl Gençlik Kolları Başkanlığımızca kapı kapı gezerek halkımıza ulaştırdık. AK Parti Teşkilatı olarak bizler, bu süreçte halkımızı bilinçlendirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Av.Hasan Demiraslan Ak Parti Balıkesir İl Başkanı