BBB 555 personeli 214 aracıyla karla mücadele ediyor

BBB 555 personeli 214 aracıyla karla mücadele ediyor

BBB 555 personeli 214 aracıyla karla mücadele ediyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kar yağışının görüldüğü 16 ilçede toplam 555 personel ve 214 araç ile karla mücadeleye gece gündüz devam ediyor. Ana arterlerde tüm yollar açık iken bazı kırsal mahalle yollarında yol açma çalışmaları devam ediyor.

Resim önizlemesi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Afet Koordinasyon Merkezi (BAKOM) Balıkesir Valiliği, karayolları ve ilçe belediyeleri birlikte koordineli olarak karla mücadele çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürüyor. Bir yandan da Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından besleme noktalarıyla yerleşim alanlarının dışında kalan bölgelere can dostlar için mama bırakıldı. Şehir içinde ana arterlerde kar yağışı dolayısı ile herhangi bir sorun yaşanmazken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz, “Biz zaten şehrimiz için hep alarmdayız” şeklinde ifade etti. Başkan Yılmaz, “Evet kar berekettir, doğanın kendini yenilemesidir. Beyaz örtüyle Balıkesir’imiz çok uzun zamandır bu kadar güzel bir şekilde örtülmemişti. Tabii bunun da zahmeti var. Özellikle ulaşımla ilgili ve birbiriyle entegrasyonuyla ilgili. Biz de belediyemiz kara yollarımız, valiliğimiz hep beraber bu yolların daima açık kalması konusunda teyakkuz halindeyiz. Yirmi ilçemizden altısında hariç hepsinde kar var. Dün gece bir Sındırgı’daydık. Sındırgı ilçemizde hiç kar yokken Bigadiç’e geldiğimizde mahsur kaldık biz de bir tır kaymasından dolayı. Eve oldukça geç ulaşabildik. Ama ekiplerimiz, jandarma emniyet güçlerimiz, karayollarımız valiliğimiz, BAKOM dediğimiz Balıkesir acil afet koordinasyon merkezindeki tüm arkadaşlarımız yolda kalanlara yiyecek dağıtmadan araçları çekmesine veya misafir etmeye kadar tüm hazırlıklarımızı yaptık. Kırsal mahallelerimizde yollarımız kar denince hemen açıyoruz. Biliyorsunuz bundan önceki yaza çok endişeli girmiştik barajlarımız yüzde 50-60 civarında doluluğu vardı. Yazın da buna uygun tedbirler alıp kimse susuz kalmaması, herhangi bir kuraklık yaşanmaması için bayağı tedbir almıştık. Bu mart ayının 10’unda yağan kar bizi oldukça mutlu etti. Cemre düştükten sonra karın yağması ayrı bir inşallah barajlarımız, topraklarımız suyla buluştu. Alarmların renkleri değişebilir. Biz zaten şehrimiz için hep alarmdayız. Yani Vali Bey’le emniyet güçlerimizle, karayollarımızla hep iletişim halindeyiz. Şu anda ne problem çıkarsa müdahale edilecek. Biz İstanbul gibi nüfusu çok yoğun değil ama İstanbul’un üç katı büyüklükte bir şehiriz. Yani orada belki bir olumsuzluktan binlerce, yüz binlerce etkileniyor. Ama biz aynı çabayı on beş kişi için, yolda kalan üç kamyon üç araç için sarf etmeye hazır bir şekilde bekliyoruz. O nedenden dolayı şartlarımız biraz farklı. Yüzde 48’i orman olan bir şehirden bahsediyoruz. Dağ yolları 5 bin kilometre kırsal mahallesi ve üç ana büyük şehrin ana arterinden bahsediyoruz. Şu anda başımıza gelmiş hiçbir kaza yok. Allah’ın izniyle bu zorlu süreci vatandaşımızın bilinçli davranışlarıyla kolay atlatacağız” dedi.

Balat Gazetesi

1989 yılında Televizyon, Radyo sonrasında Dijital Medya, Dergi ve Gazetecilik yapmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.