DURSUNBEYLİ ŞEHİDİ BİNLER UĞURLADI…

DURSUNBEYLİ ŞEHİDİ BİNLER UĞURLADI…

– DURSUNBEYLİ ŞEHİDİ BİNLER UĞURLADI… –

IMG_8042 GGGGGGGG IMG_8136 IMG_8217

 

Van’ın Çaldıran ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Astsubay Aydın Eryılmaz, Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

 

Van’ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada şehit düşen Astsubay Aydın Eryılmaz, Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Eryılmaz’ın naaşı, ilçeye bağlı Şabanlar Mahallesi’ndeki babaevine getirildi ve burada helallik alındı. Burada şehidin babası Bayram, annesi Hatice ve eşi Çiğdem Eryılmaz, Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp ağladı.

Cenaze törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir AK Parti Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu ve Mahmut Poyrazlı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ŞEHİT ANNESİ: “OĞLUMUN SİLAHINI VERİN BANA, BEN DE SAVAŞIRIM”

 

Cenaze töreninde şehidin babası Bayram Eryılmaz metanetini korurken, şehidin annesi duygu dolu kelimeler ile oğluna seslendi. Anne Hatice Eryılmaz, “Oğlum, kınalı kuzum benim. Oğlumun silahını verin bana, ben de savaşırım. Beni Van’a götürün. Bayramda gelemeyeceğim anne dedi. Benim düğünüm, bayramım bugün” diye gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin eşi Çiğdem Eryılmaz’ın ağladığını gören anne Hatice Eryılmaz, gelinine sarıldı. Gelinini teselli eden Anne Eryılmaz, “Ağlama kızım, Aydın burada, bak bana, Aydın burada” dedi.

Gözyaşlarının sel olduğu cenazeye şehit Aydın Eryılmaz’ın silah arkadaşları da katıldı. Anne Hatice Eryılmaz’a sarılan şehidin arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. “Biz de senin oğlunuz” diyen askerlere anne Eryılmaz’ın cevabı, “Sen de benim oğlumsun” şeklinde oldu.

Şehidin cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şabanlar Mahallesi Mezarlığı’na defnedildi.

Balat Gazetesi

1989 yılında Televizyon, Radyo sonrasında Dijital Medya, Dergi ve Gazetecilik yapmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.