Başkan Mustafa Göksel, Dursunbey Barana Gecesinde Kültürel Mirasla Buluştu

Başkan Mustafa Göksel, Dursunbey Barana Gecesinde Kültürel Mirasla Buluştu

Başkan Mustafa Göksel, Dursunbey Barana Gecesinde Kültürel Mirasla Buluştu

Mustafa Göksel, köklü bir geleneği yaşatan Dursunbey Barana Topluluğu tarafından Bigadiç’te düzenlenen özel programa katıldı. Yüzyıllardır süregelen Barana geleneğinin yaşatıldığı etkinlik, kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılması açısından önemli bir buluşmaya sahne oldu.

Gece boyunca sergilenen yöresel ritüeller, söylenen türküler ve oynanan halk oyunları, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Anadolu’nun zengin kültürel mirasının en güzel örneklerinden biri olan Barana geleneği, samimi atmosferi ve güçlü birliktelik ruhuyla bir kez daha kendini hissettirdi.

Programda konuşan Başkan Mustafa Göksel, bu tür etkinliklerin toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini ve kültürel kimliğin korunmasında önemli rol oynadığını vurguladı. Göksel, “Geçmişten günümüze uzanan bu kıymetli geleneği yaşatan ve gelecek kuşaklara aktaran herkese teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlar, kültürümüzün ne denli zengin ve köklü olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor,” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Göksel, Dursunbey Barana Topluluğu’nun özverili çalışmalarının takdire şayan olduğunu belirtti. Program, katılımcıların yoğun ilgisi ve beğenisiyle tamamlanırken, kültürel değerlerin yaşatılmasına yönelik bu tür organizasyonların devam etmesi temennisi dile getirildi.

Balat Gazetesi

1989 yılında Televizyon, Radyo sonrasında Dijital Medya, Dergi ve Gazetecilik yapmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.